Siirry suoraan sisältöön

Kuluttajien muovipakkausten keräys

Ilman keräystä ei ole kierrätystä – lajittele muovipakkaukset. Käytä omalla kiinteistöllä olevaa keräysastiaa tai vie Rinki-Ekopisteeseen.

Muovipakkaus tahtoo kiertoon

Kotitalouksien muovipakkaukset kiertoon

Puhdas ja kierrätyskelpoinen muovipakkaus keräysastiaan

Muovit ovat ylivoimaisesti monikäyttöisin materiaaliryhmä. Niiden valmistus ja käyttö on erittäin resurssitehokasta.

Ja niiden lajittelu kierrätykseen on helppoa – lapsikin sen osaa.

Kotitalouksien muovipakkausten kierrätys on helppo ilmastoteko

Muovipakkausten ensisijainen tehtävä on suojata pakattua tuotetta sen elinkaaren aikana. Elintarvikehävikki on yksi suurimmista haasteista maailmalla ja myös Suomessa. Oikein mitoitettu pakkaus vähentää ruokahävikkiä mm. vähentämällä kuljetuksen aikaisia rikkoontumisia ja pidentämällä myyntiaikaa kaupassa, jolloin ruoan pilaantuminen vähenee. Oikea pakkauskoko puolestaan vähentää hävikkiä kotona.

Pakkauksen hiilijalanjälki on pieni suhteessa koko elintarvikeketjun ilmastovaikutuksiin. Tutkimukset osoittavat, että esim. kinkkupakkauksessa jo parin siivun heittäminen roskiin vastaa koko muovipakkauksen valmistuksen ja hyötykäytön hiilijalanjälkeä. Muovipakkaus ei siis tässäkään suhteessa ole ”pahis”.

Muovipakkausten kierrätys on helppo ilmastoteko: Kilon uusiomuovin käyttäminen vähentää 1,5 kiloa hiilidioksidipäästöjä (CO2), verratuna neitseellisen muovikilon käyttöön.

Muovipakkauksen uusi elämä

Katso Kiertokapulan video ”Miten lajittelen ja kierrätän pakkausmuovin?