Siirry suoraan sisältöön

Kuluttajien muovipakkausten keräys

Ilman keräystä ei ole kierrätystä – lajittele muovipakkaukset. Käytä omalla kiinteistöllä olevaa keräysastiaa tai vie Rinki-Ekopisteeseen.

Muovipakkaus tahtoo kiertoon

Kierrätys säästää raaka-aineita ja energiaa. Kierrätys on helppo ilmastoteko.

Oikein lajitellut ja palautetut pakkausmuovijätteet voidaan hyödyntää raaka-aineena uusien tuotteiden valmistamisessa eli kierrättää.

Suomen Uusiomuovi on sopinut kerätyn pakkausmuovin toimituksista Fortumin muovijalostamolle, missä sekalaisista muovijakeista puhdistetaan ja erotellaan uusiomuovia teollisuuden käyttöön. Suomessa kuluttajilta kerätyt muovipakkaukset käytetään Suomessa.

Uusiomuovista valmistetaan mm. jätesäkkejä, pusseja, putkia ja levyjä. Kun muovin valmistuksessa ei käytetä uutta öljyä, säästyy sekä energiaa että raaka-aineita.

Muovipakkausten kierrätys on helppo ilmastoteko. 1 kg uusiomuovia vähentää 1,5 kg hiilidioksidi(CO2)päästöjä verrattuna neitseellisen muovin käyttöön. 

Kierrätykseen kelpaamaton muovi voidaan hyödyntää polttoaineena. Jätemuovin lämpöarvo on sama kuin öljyn. Muovipakkauksen kierrätys on helppo ilmastoteko. Tule siis mukaan ilmastotalkoisiin!