Siirry suoraan sisältöön

Muovi on ympäristötehokas pakkausmateriaali

Muovilla on tärkeä tehtävä pakkausten keventämisessä ja elintarvikkeiden hävikin pienentämisessä. Hyvä pakkaus suojaa tuotetta sen koko elinkaaren ajan. Suuri osa pakkauksista käytetään uudelleen, osasta valmistetaan uusioraaka-ainetta ja osa voidaan hyödyntää energiana. Kaatopaikalle muovia ei mene 1.1.2016 jälkeen.

Pakkaus kiertää

Helmi – kiertotaloustuote kotimaisesta kierrätysmuovista

Helmi on ainutlaatuinen innovaatio, kiertotaloustuote, joka palauttaa asiakkaiden kierrätysmuovin takaisin käyttöön uusina tuotteina. Lassila & Tikanoja Oyj kerää suomalaisista yrityksistä teollisuuden ja kaupan muovijätettä, joka granuloidaan Merikarvialla. Okartek Oy valmistaa muovirakeesta Helmi-varttilavoja Kaarinassa.

Kestävä ja pestävä, kätevä ja tukeva 

Standardikokoinen Helmi-lava istuu saumattomasti nykyisten myymälälavojesi joukkoon. Se kestää erinomaisesti kuljetusta, pesua ja käsittelyä. Lavan käsittely on helppoa ja turvallista: kannessa on kaksi kädentilaa ja pohjaan asennettavat liukuestekumit lisäävät käyttöturvallisuutta.

Ainutlaatuinen innovaatio

Helmi on konkreettinen ratkaisu suomalaisen kierrätysmuovin hyödyntämiseen. Sen käyttöikä on pitkä ja käytöstä poistetun Helmi-lavan materiaali voidaan käyttää uusien  lavojen valmistukseen. Helmi on ainoa 100 % kotimaisesta kierrätysmuovista Suomessa valmistettu varttilava tukkuihin ja myymälöiden esillepanoihin.

Uuden ajan Helmi - lavan tuotekortti

Katso videolta kuinka Helmi-lava syntyy

Lisätietoja:

Lassila & Tikanoja Oyj                puh.020 7622 280 
jarvenpaa@lassila-tikanoja.fi

Muovituotteita myös kierrätysmuovista valmistaa: https://www.okartek.fi/