Siirry suoraan sisältöön

Muovi on ympäristötehokas pakkausmateriaali

Muovilla on tärkeä tehtävä pakkausten keventämisessä ja elintarvikkeiden hävikin pienentämisessä. Hyvä pakkaus suojaa tuotetta sen koko elinkaaren ajan. Suuri osa pakkauksista käytetään uudelleen, osasta valmistetaan uusioraaka-ainetta ja osa voidaan hyödyntää energiana. Kaatopaikalle muovia ei mene 1.1.2016 jälkeen.

Pakkaus kiertää

Kierrätysmuovin uusi elämä kestävinä kodin tuotteina

Orthex on käyttänyt teollista kierrätysraaka-ainetta tuotannossaan saavien, ämpärien ja laatikoiden valmistamiseen jo 90-luvulta lähtien.

Kuluttajien kierrättämästä muoviroskasta tehdyn kierrätysraaka-aineen Orthex otti käyttöön vuonna 2016, kun Suomessa alettiin erilliskeräämään ja jalostamaan muovijätettä.

Kasvien hoito -kategoria on ollut uusiomuovin käytön kannalta edelläkävijä ja tänä päivänä kaikki kukkaruukut ja parvekelaatikot on valmistettu 100 % uusiomuovista.

Vuonna 2017 Orthex laajensi kuluttajakierrätysmuovin käyttöä entisestään ja siitä valmistuu Lohjan tehtaalla mm. saaveja, sankoja, pulkkia ja postilaatikoita.

Uusin tulokas kierrätysmateriaaleista valmistettujen tuotteiden joukkoon on SmartStore Recycled -säilytyslaatikkosarja – 100% kierrätysmateriaalista valmistetut laadukkaat ja kestävät säilytyslaatikot.

Orthex-kierrätyssaavi