Skip to content

Finlands Returplast Ab

Finlands Returplast Ab är en officiell producentorganisation som främjar återvinning av förpackningar av metall, plast, glas, papper och kartong samt träförpackningar. Våra uppgifter är att ansvara för genomförandet av det lagstadgade förpackningsproducenansvaret och främjandet av återvinningsbarheten av olika förpackningar för över 2700 företag. Finlands Returplast Ab ägs av i Finland verksamma företag och organisationer. Finlands Returplast Ab är ett icke-vinstdrivande företag.

Hem » Aktuellt » Janne Teliranta har börjat som kundansvarig 2.5.2023 

Janne Teliranta har börjat som kundansvarig 2.5.2023 


Teliranta kommer att arbeta med att utveckla tjänster och praxis för producenterna i samarbete med hela leveranskedjan. Till Finlands Returplast bidrar han med stark branscherfarenhet inom förpackningsmaterial och särskilt till SUM:s expertis inom pappers- och kartongförpackningar. 

Teliranta har haft en lång karriär som försäljningsdirektör för Pa-Hu Oy, där han har lotsat företaget, som tillverkar förpackningsmaterial, på dess väg av kontinuerlig tillväxt. Janne tycker att övergången till producentansvar för förpackningar är en intressant möjlighet för honom att använda och utveckla sin expertis.  

”Det är fantastiskt att få se förpackningens livscykel från början till slut och att kunna påverka utvecklingen av producentansvaret i takt med att branschen fortsätter att utvecklas och lagstiftningen förändras. Jag gillar talesättet ”Förändring är det enda bestående” och nu får jag leva det fullt ut, säger Teliranta.  

Läs mer i Jannes LinkedIn-profil.