Skip to content

Finlands Returplast Ab

Finlands Returplast Ab är en officiell producentorganisation som främjar återvinning av förpackningar av metall, plast, glas, papper och kartong samt träförpackningar. Våra uppgifter är att ansvara för genomförandet av det lagstadgade förpackningsproducenansvaret och främjandet av återvinningsbarheten av olika förpackningar för över 2700 företag. Finlands Returplast Ab ägs av i Finland verksamma företag och organisationer. Finlands Returplast Ab är ett icke-vinstdrivande företag.

Hem » Hem » Nyhetsbrev från Finlands Returplast Ab

Nyhetsbrev från Finlands Returplast Ab

nyhetsbrev.uusiomuovi.fi

Finlands Returplast Ab startade ett regelbundet utgivet nyhetsbrev i september 2022. Nyhetsbreven är länkade till denna sida – det senaste brevet överst.

Nyhetsbrevet skickas till alla våra partners. Alla som är intresserade av återvinnings- och producentansvarsfrågor kan prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Du kan beställa vårt nyhetsbrev. Vi ger ut också en resumé av nyhetsbrevet på svenska och engelska. Språkvalet görs när du beställer nyhetsbrevet.

Förutom nyhetsbrev kommunicerar vi även direkt till exempelvis med våra terminalpartners med egna bulletiner. Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner till vänster på vår hemsida.

Fler förpackningar till återvinning – i samarbete!

Tidigare nyhetsbrev hittar du här

Senaste nyhetsbrev eller sammanfattning av nyhetsbrevet

Verkställande direktörens översikt januari 2023

Året 2023 har börjat med full fart. De sista åtgärderna för att få status som producentsammanslutning som omfattar alla förpackningar är i gång. Läs mer

KELPO-räknarens första version publicerats

KELPO-räknaren ger en riktgivande uppskattning av pantfria konsumentförpackningars återvinningsbarhet i Finland. Tjänsten har utvecklats i samarbete med Muovipoli. Läs mer

Producentansvar i Europa 

I Finlands Returplasts webbinarium i november berättade Antti Tiilikainen om hur producentansvaret förverkligas i Europa. Läs mer

Lär känna Finlands Returplast Ab:s personal 

Om Finlands Returplasts lilla men effektiva team på vår webbsida! Läs mer

Återvinningsavgifterna hos Finlands Returplast år 2023