Siirry suoraan sisältöön

Yrityksellä on vastuu myös pakkauksista

Pakkausten tuottajia ovat tuotteidensa pakkaajat ja pakattujen tuotteiden maahantuojat. Yritys voi siirtää pakkaustensa lakisääteisen tuottajavastuun tuottajayhteisölle.

Yrityksellä on vastuu myös pakkauksista

Koskeeko tuottajavastuu minua?

Tuottajan vastuu pakkaustensa jätehuollosta ja hyötykäytöstä koskee kaikkia pakkaajia ja pakattujen tuotteiden maahantuojia joiden liikevaihto on vähintään miljoona euroa.

Pakkausten tuottajavastuu perustuu jätelakiin (646/2011)ja valtioneuvoston asetukseen pakkauksista (518/2014). Jätelaki päivittyi 15.7.2021. Pakkausten valmistukseen liittyvät vaatimukset ovat edelleen yksittäisen yrityksen omalla vastuulla.

Lähes kaikki tuotteet ovat nykyään pakattuja, tavalla tai toisella. Myös maahantuotujen tuotteiden pakkaukset kuuluvat tuottajavastuun piiriin. 

Muovipakkausten tuottajavastuun voi hoitaa helpoiten liittymällä tuottajayhteisöön eli Suomen Uusiomuovi Oy:öön. Ota yhteyttä uusiomuovi@uusiomuovi.fi sähköpostilla.

Lainsäädäntö on muuttumassa siten, että jatkossa 1 ME liikevaihtoraja poistuu ja kaikki pakkaajat ja pakatun tuotteen maahantuojat ovat tuottajavastuullisia.