Siirry suoraan sisältöön

Muovi on arvokas raaka-aine

Muovipakkausten kierrätys kannattaa. Suunnittele huolella yrityksesi pakkausten jätehuolto, niin voit säästää selvää rahaa. Kierrätyskelpoisella muovilla on kysyntää – älä laita sitä energiajätteeseen.

Kierrätyskelpoisen muovipakkauksen suunnittelu – lataa opas itsellesi

Vuoden 2018 keväällä julkaistua ”Opas kierrätyskelpoisen pakkauksen suunnitteluun” on jaettu jo 3000 kappaletta. Opas auttaa pakkaussuunnittelijoita, markkinoijia ja tuotekehittelijöitä ottamaan huomioon kierrätyskelpoisuuden jo pakkaussuunnittelussa. Oppaasta saadun palautteen ja teknisen kehityksen takia täydennämme tietoa tämän sivun alle vähitellen.

Mustat muovipakkaukset kierrätysprosessissa? Toimivatko ne vai ei? Entä minkälaiset ovat kierrätysmuovimarkkinat tällä hetkellä? Mitä ajankohtaista on tapahtunut oppaan ensimmäisen painoksen jälkeen? Oppaan päivittäminen on nyt ajankohtaista, joten emme enää jaa ensimmäisen painoksen versiota painettuna. Voit kuitenkin ladata sen alta sähköisenä.

Opas kierrätyskelpoisen muovipakkauksen suunnitteluun

Kierrätysteknologia ja markkinat kehittyvät dynaamisesti. Päivitämme sivua ja opasta tietojen muuttuessa ja saadun palautteen perusteella.

LATAA OPAS ITSELLESI – odotellessasi uutta versiota voit käyttää oheista pdf-versiota.
HUOM! Osa oppaan tiedoista on muuttunut. Esimerkiksi PP-kalvo on nykyisin kierrätettävä ja PVC-pakkaukset voidaan lajitella muovipakkausten joukkoon.

KELPO-kierrätettävyyslaskuri muovipakkauksille

SUM on kehittänyt yhteistyössä Muovipolin kanssa kierrätettävyyslaskurin muovipakkauksille. Laskurin ensimmäinen versio on nyt testattavissa. Laskuri antaa suuntaa antavan arvion pantittoman kuluttajapakkauksen kierrätettävyydestä Suomessa. Laskuri pohjautuu SUM:n muovipakkausten ekomodulaatioon ja Suomessa kulloinkin käytössä oleviin keräys- ja kierrätysjärjestelmiin. Vaikka materiaali olisi teoreettisesti kierrätettävä, mutta Suomessa ei ole sille erillistä kierrätysjärjestelmää, huomioi laskuri tämän. Tietyillä vastausvaihtoehdoilla kysely päättyy eikä kierrätettävyyttä arvioida.
Huomaa, että laskuri on tarkoitettu ensisijaisesti SUM:n asiakkaille ja laskurin käyttämiseksi tarvitset Extranetin käyttäjätunnuksen, jota voit pyytää osoitteesta uusiomuovi@uusiomuovi.fi.